Stichting Stad Rotterdam anno 1720

Home | Stichting Stad Rotterdam anno 1720

Projecten


Sint voor Kint

  St. Stad Rotterdam heeft met de actie Sint voor Kint een bijdrage   geleverd aan het welzijn van gezinnen. We hebben hun blij    gemaakt met kadobonnen voor het kopen van een Sinterklaaskado     en hebben ook gezien dat de waarde, die de bonnen voor hun   hebben, groter is dan de materiële waarde op zich. Het versterkt    ook het gevoel van eigenwaarde van ouders en kinderenhun relatie    met elkaar en hun sociale inclusie 

 

Supermarktbonnen

Stichting Stad Rotterdam heeft een bijdrage geleverd voor de aanschaf van supermarktbonnen om gezinnen (Voedselbankcliënten) een waardevolle en noodzakelijke aanvulling te geven op het wekelijkse voedselpakket rondom de feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar. Zij konden hiermee zelf producten kiezen en kopen voor de bereiding van gepaste, gezonde en gevarieerde maaltijden. Deze keuzevrijheid bevordert de zelfstandigheid en de eigenwaarde van deze (arme) mensen.

 

2 Innowalks en aangepast speelmateriaal voor St. Zomerkind

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 heeft een bijdrage geleverd voor de aanschaf van 2 Innowalks en aangepast speelmateriaal voor de stichting Zomerkind. Met deze Innowalks worden de kinderen van het KDC Plus in staat gesteld om zelfstandig (staand) te bewegen. En zijn een statafel, snoezelmateriaal en een schommelmat aangeschaft.

 

L'Amour est un Oiseau

 

  Stichting Stad Rotterdam anno 1720 heeft 10 klassieke               concerten mogelijk gemaakt in zorgcentra in Rotterdam. Met deze    concerten heeft Philomela deze ouderen niet alleen de vreugde van    een live-uitvoering van klassieke muziek laten beleven maar hen    hier juist ook volop gestimuleerd aan mee te doen

 

 
   

Koken voor gasten Ronald McDonaldhuis Sophia Rotterdam

Het Bestuur en de Raad van Toezicht van de Stichting Stad Rotterdam anno 1720 hebben op zaterdag 8 oktober 2016 gekookt voor de ±50 gasten, die op dat moment in het RMcD-huis logeerden. Het buffet bestond uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en een nagerecht.

Deze gerechten zijn allemaal gemaakt met verse producten. Het buffet is gemaakt voor de ouders, broers, zussen en andere familieleden zodat zij een avond niet voor de maaltijd hoefden te zorgen en zo konden aanschuiven. Hierdoor hadden zij meer tijd om bij hun kind te kunnen verblijven. De waardering na afloop was zeer groot

Het Bestuur en Raad van Toezicht vonden het een grote  eer om dit voor deze gasten te mogen doen.

 

Vernieuwen speeltuin van kinderboerderij De Blijde Weide

blijde weide

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 heeft een bijdrage gedaan voor de vernieuwing van de speeltuin van deze kinderboerderij.

 

 

 

 

 

Paro de Zeehondrobot

paro

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 heeft een bijdrage gedaan voor de aanschaf van een Paro, zeehondrobot voor de bewoners van de Lelie Zorggroep.

Paro is een sociale robot in de vorm van een babyzeehondje en is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en wordt al op 250 plaatsen in Nederland ingezet. De ervaringen met en reacties op Paro zijn opmerkelijk. Paro levert momenten op van betere interactie en communicatie. Deze kunnen zich op termijn vertalen naar blijvend intensievere communicatie en een grotere alertheid. Dat is bijzonder te noemen voor mensen met dementie

 

Stichting Jarige Job
Geen doos, geen verjaardag!

Stichting Jarige Job Stsr1720Ouders krijgen in de week dat hun kind jarig is behalve hun voedselpakket ook een Jarige Job box mee. De Jarige Job box is aan de buitenkant een hele gewone kartonnen doos, maar de inhoud ervan bezorgt vele kinderen een leuke verjaardag.

Een echte feestdag

De kinderen weten niet van het bestaan van Jarige Job af waardoor het echt de ouders zijn die hun kinderen een mooie verjaardag bezorgen. De verjaardag wordt dus voor het hele gezin weer een feestdag!

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 heeft voor 2 maanden verjaardagsboxen gedoneerd.

 

 

 

 

Havenstad Operette

Havenstad Operette Rotterdam brengt op 29 en 30 oktober 2016 de operette Pirates of Penzance ten uitvoer in Theater Zuidplein en Stichting Stad Rotterdam heeft hier een donatie voor toegekend.

 

Duofiets voor woonlocatie Blijvenburg

In Blijvenburg, een woonlocatie van Stichting Middin in de wijk Overschie, zijn cliënten woonachtig die kampen met niet aangeboren herenletsel. Blijvenburg is een onderdeel van Middin. Middin ondersteunt mensen met een beperking en ouderen zodat zij zelf kunnen kiezen hoe zij willen leven. Midden in de wijk, midden in de samenleving. Omringd door mensen die zij belangrijk vinden. Dat vraagt meedoen en durf van iedereen. Een duofiets heeft een grote meerwaarde voor de cliënten. Enerzijds helpt het hen om uit een sociaal isolement te komen, zij kunnen immers samen met een ander (vrijwilliger, begeleider) een ritje maken. De fiets draagt ook bij tot meer participatie en stelt cliënten in de gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Ook is het voor de algemene conditie van cliënten goed. Men komt meer buiten, krijgt meer beweging, krijgt meer kracht in de benen. Met name vanuit de fysiotherapie heeft men aangegeven dat een duofiets een goed hulpmiddel is in alle opzichten.

 

Douche en toiletruimte Scouting Ridderkerk

een nieuwe douche- en toiletruimte gerealiseerd bij Scouting Ridderkerk, die tevens geschikt is voor mindervaliden.

 

 

 

 

Koor met Accent

Accent Avondschool is een educatieve voorziening voor (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Op Accent Avondschool krijgen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt onder meer zelfstandigheidtrainingen. Daarmee vergroten zij hun kans om zelfstandig(er) te kunnen wonen en toe te kunnen treden tot de arbeidsmarkt. Door het versterken van zowel hun maatschappelijke competenties als hun sociale vaardigheden, worden hun kansen op participatie in de samenleving vergroot. Al hun onbenutte en onbekende talenten willen we gebruiken om te laten zien dat ook zij bijdragen aan de rijkdom van onze samenleving. Rotterdamse maar ook andere zorg- en onderwijsinstellingen steunen deze initiatieven. De leerlingen worden muzikale vaardigheden aangeleerd zoals ritme, melodie en harmonie. - De leerlingen leren naar elkaar luisteren. - Het concentratievermogen verbeteren. - Creativiteit verder ontwikkelen. - Emoties kunnen op een ongedwongen manier geuit worden. - Leerlingen leren onderdeel van een groep te zijn dat met elkaar samenwerkt. - Het zelfvertrouwen versterken door de (onbenutte) kwaliteiten die verder ontwikkelt worden.