Stichting Stad Rotterdam anno 1720

Home | Stichting Stad Rotterdam anno 1720

Over de stichting

Stad Rotterdam, de oudste verzekeraar van het Europese vasteland, is bijna drie eeuwen een begrip geweest in de verzekeringswereld.

Stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006. De Levensverzekering Maatschappij Stad Rotterdam N.V. heeft het startkapitaal gefinancierd van de stichting. Deze levensverzekeringmaatschappij maakte op dat moment deel uit van Fortis Verzekeringen Nederland N.V., de verzekeringstak van de Fortis groep in Nederland. Op haar beurt is Fortis Verzekeringen Nederland N.V. op 24 april 2001 ontstaan uit een fusie tussen ASR Verzekeringsgroep N.V. (de Stad Rotterdam-kant van het verzekeringsconcern) en AMEV Nederland N.V. (de AMEV-kant van het concern). Stad Rotterdam was bijna drie eeuwen een begrip in de verzekeringswereld.

De Levensverzekering Maatschappij Stad Rotterdam N.V. zelf is een half jaar na oprichting van de stichting verdwenen in een fusie met Fortis ASR Levensverzekering N.V. (inmiddels geheten ASR Levensverzekering N.V.). De algemene titel onder welke deze fusie plaatsvond, houdt in dat alle rechten en plichten (dus ook in relatie tot de stichting) volledig overgedragen zijn aan ASR Levensverzekering N.V.

Met gevoel voor het historisch belang is besloten om de naam voort te laten leven in de Stichting Stad Rotterdam anno 1720. De stichting ondersteunt kleinschalige* projecten in de regio Rijnmond die een maatschappelijk doel dienen.

(*) Onder kleinschaligheid wordt verstaan, projecten die € 20.000,= niet overschrijden en geen langere looptijd kennen dan 3 jaar.